Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UPRAVA ZA ZAJEDNIČKE POSLOVE: Vlada Republike Srbije oglasila prodaju rakije i vina iz letnjikovca Obrenovića


Uprava za zajedničke poslove Vlade Republike Srbije oglasila je prodaju 17.200 litara rakije i vina. Sav prihod ide u republički budžet.

- Prodajemo zalihe rakije i vina koji su proizvedene u nekadašnjem letnjikovcu Obrenovića. Piće je u rinfuzi i uskladišteno je na Ekonomiji u Smederevu - kažu u Nemanjinoj 11.

Potencijalni kupci mogu, pre odluke o nabavci, da degustiraju ponuđena vina i rakije iz podruma Vlade.

- Sve količine su laboratorijski ispitane kod sertifikovanih laboratorija u skladu sa Zakonomo rakiji i drugim alkoholnim pićima ("Sl. glasnik RS", br. 41/2009) i rezultati ispitivanja vina i rakije biće dostupni na uvid svakom potencijalnom kupcu - kažu u Vladi.

Rakija lozovača, koje ima najviše u ponudi, može da se kupi za 200 dinara po litru, dok je jabukovača nešto skuplja - 300 dinara. Od vina su najjeftinija "smederevka" i "zlatni breg", koja koštuju samo 80 dinara po litru. To su početne cene, a roba će biti ustupljena onome ko ponudi najviše.

Zainteresovani mogu da pošalju pisane ponude, a ukoliko se odluče za kupovinu, neophodno je da obezbede burad, kanistere ili cisterne, s obzirom na to da rakije ima u količinama od preko 10.000 litara.

Kupci ne mogu da kupe količine manje od 50 litara.

Izvor: Vebsajt Blic, 20.07.2015.