Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA O VAZDUŠNOM SAOBRAĆAJU IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE I VLADE SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA: Prvi direktni letovi krajem 2015. godine


Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije nalazi se od 21. jula 2015. godine, a njegovo usvajanje je administartivni uslov da bi mogli da se planiraju direktni letovi ka SAD.

Direktni letovi iz Srbije ka Sjedinjenim Američkim Državama mogu se očekivati krajem 2015. godine, ili u prvom kvartalu 2016. godine, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

Domaći avioprevoznik i aerodrom, kako je navela, spremni su za uspostavljenje direktne linije posle više od dve decenije, kao i da tačan trenutak kada će se to desiti zavisi od komercijalnog interesa prevoznika.

Srbija bi u tom smislu bila jedina država u ovom delu Evrope koja ima direktne letove za SAD, što bi ekonomski bilo dobro za Srbiju, jer bi putnici iz ostalih zemalja gravitirali ka našem aerodromu, dodala je Mihajlović.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 21.07.2015.