Zastava Bosne i Hercegovine

U REGIONU MANJAK ENTUZIJAZMA PO PITANJU EVROINTEGRACIJA: Predstavnici Zapadnog Balkana u iščekivanju da će Unija u jednom trenutku ipak početi da govori jednim glasom oko proširenja


Delegacija Srbije odgovorno je pristupila svim pitanjima o kojima se razgovaralo na Samitu u Beču, navela je ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović ističući da je kod svih predstavnika Zapadnog Balkana provejavao duh manjka entuzijazma kada je reč o evrointegracijama.

Joksimović je novinarima kazala da se o procesu proširenja u EU mnogo priča, a malo se na istom radi i ističe da su predstavnici Zapadnog Balkana u iščekivanju da će Unija u jednom trenutku ipak početi da govori jednim glasom oko proširenja. Joksimović kaže da uz manjak entuzijazma postoji i očekivanje da će se nešto do kraja ove godine desiti sa procesom proširenja.

Ipak, kako kaže, u slučaju da se ne desi, sam proces proširenja izgubiće kredibilitet i to iako je nova metodologija trebalo da označi povratak i jačanje kredibiliteta samog procesa.

Izvor: Ministarstvo za evropske integracije, 18.06.2021.
Naslov: Redakcija