Zastava Bosne i Hercegovine

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U BEOGRADU POBEDNICI TRADICIONALNOG TAKMIČENJA „MOOT COURT“, SIMULACIJE SUĐENJA U OBLASTI ZAŠTITE OD DISKRIMINACIJE: Drugo mesto studenti iz Niša, a treće takođe pripalo Beograđanima


Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu pobednik je tradicionalnog takmičenja „Moot court“, simulacije suđenja u oblasti zaštite od diskriminacije, koje Poverenik za zaštitu ravnopravnosti organizuje po sedmi put, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija. Drugoplasirani su sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu, dok je treće mesto zauzeo takođe tim sa beogradskog Pravnog fakulteta.

Čestitajući nagrađenima, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković je izjavila da je raduje što budući pravnici i pravnice nalaze inspiraciju da se svake godine uključe u ovo takmičenje, čime pokazuju spremnost da rade na unapređenju znanja u domenu antidiskriminacionog prava i razvoju kulture ljudskih prava. Cilj takmičenja je da doprinese, kako razvoju pravnog obrazovanja u ovoj oblasti, tako i unapređenju ravnopravnosti u Republici Srbiji, naglasila je Janković. Dodeli nagrada prisustvovao je i dekan Pravnog fakulteta u Nišu Goran Obradović, koji se zahvalio poverenici što na ovaj način institucija pomaže novim generacijama da se što bolje pripreme za buduće izazove.

Studentkinje Dunja Simić, Ivana Vasić i Milica Milanović, proglašene su za pobednice u skladu sa rezultatima pisanog dela. Drugoplasirani tim čine Anđela Dikić, Katarina Momirović i Aleksandar Arsić, a na trećem mestu je ekupa u sastavu Milan Minić, Milica Lukić i Boris Moljević. Simulacija suđenja započeta je u januaru 2020. godine, ali aktivnosti nisu u potpunosti realizovane usled pandemije, zbog čega su aktivnosti pomerene na ovu godinu.

Izvor: Poverenik za zaštitu ranopravnosti, 16.06.2021.
Naslov: Redakcija