Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

VLADA RS: Doneta odluke o obrazovanju Radne grupe za izradu Nacrta strateškog dokumenta o razvoju sistema javnog informisanja i obrazovanju Koordinacione grupe za saradnju sa medijima


Vlada Republike Srbije donela je odluke o obrazovanju Radne grupe za izradu Nacrta strateškog dokumenta o razvoju sistema javnog informisanja u Republici Srbiji i obrazovanju Koordinacione grupe za saradnju sa medijima u Republici Srbiji.

 Radna grupa radiće na izradi Nacrta strateškog dokumenta o razvoju sistema javnog informisanja, kojim se bliže definiše ova oblast u narednih pet godina.

Za predsednika Radne grupe imenovan je Dejan Stojanović, kao predstavnik Ministarstva kulture i informisanja.

U radnoj grupi će biti devet predstavnika medijskih i novinarskih udruženja, a osam predstavnika države.

Članovi Radne grupe su: Jelena Tanasković iz Ministarstva finansija, Saša Mogić iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Marija Kovačević iz Komisije za zaštitu konkurencije, Ranka Vujović iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Jelena Marković iz Uprave za javne nabavke, Dejan Raketić iz Republičkog sekretarijata za javne politike i Radomir Ilić iz Ministarstva pravde.

Takođe, članovi Radne grupe su i Atila Marton kao predstavnik Vlade AP Vojvodine, Dalila Ljubičić predstavnik Asocijacije medija, Nino Brajović predstavnik UNS-a, Maja Raković predstavnik RAB-a, Tanja Maksić predstavnik Asocijacije onlajn medija, Vukašin Obradović iz NUNS-a, Stojan Marković predstavnik PU "Lokal pres", Jelena Kleut predstavnik NDNV, Boban Tomić predstavnik ANEM-a i Dragana Čabarkapa predstavnik SINOS-a.

Prvi sastanak Radne grupe biće održan već u ponedeljak, 25. juna.

Koordinaciona grupa za saradnju sa medijima u Republici Srbiji obrazuje se sa ciljem da kroz saradnju sa Timom za dijalog, koji će formirati medijska i novinarska udruženja, radi na unapređenju odnosa sa medijima i rešavanju otvorenih pitanja medija u našoj državi.

Kopredsednici Koordinacione grupe su Suzana Vasiljević savetnica za medije predsednika Republike Srbije i Jelena Kovačević savetnica za medije predsednice Vlade Republike Srbije.

Članovi ovog tela radiće u sastavu: Nemanja Pantić iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Ana Subotić iz Ministarstva kulture i informisanja, Milica Vučković iz Ministarstva pravde, Jelena Parezanović iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ranka Vujović iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

Izvor: Vebsajt Vlade, 21.06.2018.
Naslov: Redakcija