Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI: Usvajanje Zakona u skladu sa obavezama preuzetim u okviru Poglavlja 23


Povodom Nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti, o kojem će se po završetku javne rasprave izjasniti vlada, a potom i parlament, potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, saopštila je da se na taj zakon čekalo dugo zbog primedbi Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Mihajlović je podsetila da je Nacrt zakona bio spreman pre godinu dana.

"Dugo i naporno smo radili na pripremi novog zakona. Moj stav je poznat od početka - nije važno ko će poslati predlog zakona na usvajanje, važno je da Srbija dobije zakon na koji se čekalo dugo i drago mi je da smo na korak do toga", kaže Mihajlović.

Ističe da Srbija treba da dobije zakon kakav zaslužuje i koji je na dobrobit svih građanki i građana naše zemlje.

Ona je, povodom okruglog stola održanog u Institutu društvenih nauka na temu "Zakon o rodnoj ravnopravnosti: značaj, potrebe i prepreke", pozdravila započinjanje aktivnosti na donošenju novog zakona o rodnoj ravnopravnosti i dodala da je to u skladu s procesom evropskih integracija Srbije i obavezama države preuzetim u okviru Poglavlja 23.

"Koordinaciono telo na čijem sam čelu maksimalno će se založiti da novi zakon bude što bolji. Posebno nam je značajan doprinos koji javnoj raspravi daju akademska zajednica i eksperti u ovoj oblasti, jer naš cilj je da dobijemo zakon koji će predstavljati veliki korak napred u odnosu na postojeći, koji će našim građankama i građanima omogućiti jednake šanse za život i razvoj i koji će našu zemlju svrstati u red modernih evropskih država", navela je Mihajlović.

Izvor: Vebsajt Blic, 20.06.2018.
Naslov: Redakcija