Zastava Bosne i Hercegovine

VODIČ ZA SAJBER BEZBEDNOST U SRBIJI - Poseban deo odnosi se na poslovne sisteme


U okviru panela na Open IT konferenciji predstavljen je vodič "Uvod u sajber bezbednost", objavljen u okviru projekta "Preduzmi ideju". Reč je o projektu koji Inicijativa Digitalna Srbija sprovodi uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

- Vodič je nastao kao zbir naših prethodnih napora i iskustava u podizanju svesti o sajber bezbednosti i aktivnoj zaštiti poslovnih sistema od sajber napada. Trudili smo se da pružimo čitaocu odgovarajući kontekst svakodnevnih rizika na internetu, ali i da ponudimo rešenja u vidu jednostavnih, lično-primenjivih praksi koje značajno umanjuju stepen tog rizika. Pored toga, vodič sadrži i deo koji se odnosi na sajber bezbednost poslovnih sistema, što ga čini koherentim i sveobuhvatnim resursom za upoznavanje i suočavanje sa aktuelnim sajber rizicima koji sve više postaju deo naših svakodnevnih života - rekao je Mikica Ivošević, etički haker i CTO kompanije Abstract i platforme za sajber bezbednost Seif.

Vodič je kreiran tako da nudi pregled osnova sajber bezbednosti, mogućih pretnji po poslovanje i budućih trendova u ovoj oblasti.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 19.05.2023.
Naslov: Redakcija