Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O POSREDOVANJU U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOSTI: Rok za prijavu svake promene podataka koji se evidentiraju u Registru posrednika iznosi sedam dana od dana nastanka promene


Za promene podataka u Registru posrednika, na osnovu Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti ("Sl. glasnik RS", br. 95/2013 - dalje: Zakon), posrednici (preduzetnici ili privredna društva) plaćaju administrativnu taksu u iznosu od 710 dinara, u korist budžeta Republike Srbije.

Za upis promene koristi se ZURP obrazac.

U slučaju kada posrednik odjavljuje lice sa položenim stručnim ispitom (zbog prestanka radnog odnosa i sl.), to može učiniti u formi pisma (na memorandumu, sa potpisom ovlašćenog lica privrednog društva ili posrednika), uz navođenje svih relevantnih podataka (naročito datum prestanka radnog odnosa kod posrednika).

Rok za prijavu svake promene podataka koji se evidentiraju u Registru posrednika iznosi sedam dana od dana nastanka promene.

Za brisanje iz Registra posrednika, posrednici (preduzetnici ili privredna društva) plaćaju admnistrativnu taksu u iznosu od 1.430 dinara, u korist budžeta Republike Srbije.

Za brisanje iz Registra posrednika na lični zahtev koristi se ZURP obrazac.

Izvor: Vebsajt Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, 21.05.2015.