Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USVOJENA METODOLOGIJA ZA ODREĐIVANJE TROŠKOVA PRIKLJUČENJA NA SISTEM ZA TRANSPORT I DISTRIBUCIJU PRIRODNOG GASA: Metodologija je usklađena sa Zakonom o energetici


Savet Agencije za energetiku Republike Srbije (AERS) usvojio je 19. aprila 2016. godine Metodologiju za određivanje troškova priključenja na sistem za transport i distribuciju prirodnog gasa.

Ovom metodologijom, kojom se ona usklađuje sa Zakonom o energetici ("Sl. glasnik RS", br. 145/2014), utvrđuju se na isti način kako je to bilo utvrđeno i u prethodnoj metodologiji, bliži kriterijumi za obračun troškova priključenja objekta krajnjeg kupca i proizvođača prirodnog gasa, odnosno biogasa na sistem za transport prirodnog gasa, odnosno distributivni sistem, u zavisnosti od mesta priključenja, odobrenog kapaciteta, potrebe za izvođenjem radova, potrebe za ugrađivanjem neophodne opreme, uređaja i materijala i drugih objektivnih kriterijuma, na način.

AERS je prilikom formulisanja konačne verzije Metodologije razmotrio i primedbe i sugestije na tekst dokumenta koji su putem Javne konsultacije imali mogućnost da dostave svi zainteresovani subjekti.

Izvor: Vebsajt Agencija za energetiku, 19.04.2016.