Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O USLOVIMA KOJE TREBA DA ISPUNE PRAVNA LICA I PREDUZETNICI ZA OBAVLJANJE POSLOVA IZRADE TEHNIČKE DOKUMENTACIJE, ODNOSNO GRAĐENJA OBJEKATA, ZA OBJEKTE ZA KOJE GRAĐEVINSKU DOZVOLU IZDAJE MINISTARSTVO, ODNOSNO NADLEŽNI ORGAN AUTONOMNE POKRAJINE: Pravilnikom se propisuje i postupak izdavanja ili ukidanja rešenja o ispunjenosti uslova i upisa u registar za izradu tehničke dokumentacije, odnosno građenja objekata, kao i postupak izbora i način rada članova komisije, pravo i visinu naknade za rad u komisijama


U Srbiji se primenjuje novi Pravilnik o uslovima koje treba da ispune pravna lica i preduzetnici za obavljanje poslova izrade tehničke dokumentacije, odnosno građenja objekata, za objekte za koje građevinsku dozvolu izdaje ministarstvo, odnosno nadležni organ autonomne pokrajine ("Sl. glasnik RS", br. 21/2024 - dalje: Pravilnik).

Kako je objavljeno, ovim Pravilnikom bliže se propisuju uslovi koje treba da ispune pravna lica i preduzetnici za obavljanje poslova izrade tehničke dokumentacije, odnosno građenja objekata i sadržina zahteva za utvrđivanje ispunjenosti tih uslova.

Pravilnikom se propisuje i postupak izdavanja ili ukidanja rešenja o ispunjenosti uslova i upisa u registar za izradu tehničke dokumentacije, odnosno građenja objekata, kao i postupak izbora i način rada članova komisije, pravo i visinu naknade za rad u komisijama.

Kako se navodi, Pravilnik se ne primenjuje na poslove izrade tehničke dokumentacije i građenja objekata, odnosno izvođenja radova za objekte za koje građevinsku dozvolu izdaje nadležni organ jedinice lokalne samouprave.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Novosti, 19.03.2024.
Naslov: Redakcija