Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN SASTANAK RADNE GRUPE ZA PRAĆENJE NAPADA NA ADVOKATE: Postignut je dogovor o tome da se nastavi sa blagovremenim ažuriranjem podataka o broju i fazi krivičnih postupaka u predmetima u kojima se advokati nalaze u svojstvu oštećenih


Ministarstvo pravde saopštilo je da je Radna grupa za praćenje svih slučajeva napada na advokate i unapređenje njihove krivičnopravne zaštite održala novi sastanak na kojem su članovi ovog tela informisani o radnjama koje su preduzeli državni organi u slučajevima napada na advokate.

Tom prilikom su razmatrani načini unapređenja rada Radne grupe i dogovoreno je da će se u narednom periodu kontinuirano održavati sastanci u cilju unapređenja zaštite advokata.

Istovremeno, postignut je dogovor i o tome da se nastavi sa blagovremenim ažuriranjem podataka o broju i fazi krivičnih postupaka u predmetima u kojima se advokati nalaze u svojstvu oštećenih.

U ime Ministarstva pravde sastanku su prisustvovali šefica Kabineta ministarke pravde i predsednica Radne grupe Marijana Savić Simić, viši savetnik Vladimir Vinš i sekretar Radne grupe Branislav Stojanović.

Republičko javno tužilaštvo predstavljao je zamenik republičkog javnog tužioca Branko Stamenković, Ministarstvo unutrašnjih poslova pripadnik Uprave kriminalističke policije Slaviša Krstić, dok su u ime Advokatske komore Srbije razgovoru prisustvovali advokati Viktor Gostiljac, Dušan Bratić i Nenad Ranković, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Vlade, 18.03.2021.
Naslov: Redakcija