Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA RS: Usvojen Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske o međunarodnom drumskom saobraćaju


Vlada Republike Srbije usvojila je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske o međunarodnom drumskom saobraćaju i uputila ga Narodnoj skupštini na usvajanje.

Usvojena je odluka o utvrđivanju godišnjeg Plana obrazovanja odraslih u Republici Srbiji za 2019. godinu. Ovim planom raspodeljuju se sredstva u iznosu od 529.839.000 dinara za edukaciju odraslih, na osnovu potreba tržišta rada, racionalnijeg korišćenja postojećih obrazovnih kapaciteta, imajući u vidu različite razvojne osobenosti pojedinih područja.

Za nastavak radova na uređenju Spomen-hrama Svetog Save u Beogradu, Vlada Srbije odobrila je dotaciju Srpskoj pravoslavnoj crkvi u visini od 1.183.000.000 dinara.

Vlada je usvojila i odluku o dodeli novčanih nagrada paraolimpijcima koji su osvojili medalje na Svetskom prvenstvu u paraolimpijskoj sportskoj disciplini tekvondo, koje je održano u Antaliji u februaru ove godine.

Sportistkinji Bobani Kozić za osvojenu srebrnu medalju na ovom takmičenju dodeljena je nagrada u iznosu od 25.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i njenom treneru Aleksandru Goloviću. Tekvondistima Violeti Todorov i Minji Jandriću za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Antaliji dodeljene su nagrade u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i njihovom treneru Aleksandru Goloviću.

Goranu Obradoviću, treneru atletičara Strahinje Jovančevića, koji je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u atletici u Glazgovu, dodeljena je novčana nagrada u visini od 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Na sednici je usvojeno više dokumenata u cilju jačanja saradnje Srbije i Mađarske u oblastima inovacija, saobraćaja i infrastrukture: Zaključak o usvajanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Mađarske u oblasti inovacija, Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o razumevanju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i Ministarstva inovacija i tehnologije Mađarske o nadogradnji železničke pruge između Subotice i Segedina.

Takođe je usvojen Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o razumevanju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture R. Srbije i Ministarstva inovacija i tehnologije Mađarske o unapređenju rada brodske prevodnice na srpskom delu reke Tise.

Izvor: Vebsajt Vlade, 21.03.2019.
Naslov: Redakcija