Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

RAČUNOVOĐE TRAŽE PRODUŽETAK ROKA ZA PODNOŠENJE FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA: Predlažu da rok bude 31. mart, a kao razlog navode tehničke probleme u funkcionisanju aplikacije Agencije za privredne registra


Udruženje Računovodstvena komora Srbije uputilo je molbu Ministarstvu finansija da odobri duži rok za podnošenje finansijskih izveštaja za statističke potrebe.

Taj rok za podatke o poslovanju u 2020. godini ističe 28. februara, a računovođe mole da se produži do 31. marta. Kao razlog navode tehničke probleme u funkcionisanju aplikacije Agencije za privredne registra.

- Već godinama unazad pristup aplikaciji je od 20. januara, a trebalo bi da bude od 1. januara - objašnjavaju u Računovodstvenoj komori. - U odnosu na izveštaje za 2019. godinu, povećan je za čak 70.000 broj preduzetnika koji moraju sada da predaju finansijske izveštaje. APR očito nema adekvatnu hardversku podršku da bi aplikacija radila bez prekida.

Računovođe podsećaju da će od naredne godine 31. mart biti krajnji rok za podnošenje izveštaja, pa veruju da nije veliki problem da tako bude i ove godine.

Izvor: Vebsajt Novosti, S. B., 17.02.2021.
Naslov: Redakcija