Zastava Bosne i Hercegovine

OBJAVLJEN TEKST DOPUNSKOG KOMENTARA KOMBINOVANE NOMENKLATURE EVROPSKE UNIJE


Na sednici Vlade Republike Srbije, održanoj 31. januara 2019. godine, usvojen je Zaključak Vlade 05 broj: 337-904/2019, kojim se prihvata tekst Dopunskog komentara Kombinovane nomenklature Evropske unije, koji je sastavni deo ovog zaključka.

Tačkom 2. ovog zaključka zaduženo je Ministarstvo finansija da Dopunski komentar Kombinovane nomenklature Evropske unije objavi u "Sl. glasniku RS".

Dopunski komentar Kombinovane nomenklature Evropske Unije objavljen je u "Sl. glasniku RS" broj 11/2019 od 20. februara 2019. godine.

Navedeni dokument je objavljen i na sajtu Ministarstva finansija u delu "Dokumenti/Ostali dokumenti" objavite navedeni propis.

Primena Dopunskog komentara CN je od izuzetnog značaja prilikom zauzimanja stava o svrstavanju robe po Carinskoj tarifi, kao pomoćni alat koji daje potrebna pojašnjenja koja se odnose na sve odeljke i glave Carinske tarife, odnosno sve tarifne brojeve i podbrojeve, dakle od značaja je za rad carinskih i drugih državnih službenika i svih učesnika u spoljnotrovinskom postupku.

Izvor: Redakcija, Nadica Pantović, 21.02.2019.