Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SRPSKE VOZAČKE DOZVOLE PRIZNATE U NEMAČKOJ: Potpisana izjava o zameni vozačkih dozvola Srbije i Nemačke, na osnovu koje će državljanima Srbije biti omogućeno da srpske vozačke dozvole zamene za nemačke bez polaganja vozačkog ispita, za sve kategorije vozila, ukoliko imaju prebivalište od najmanje šest meseci u toj zemlji


Direktor policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije, Vladimir Rebić i ambasador Nemačke u Srbiji, Aksel Ditman, potpisali su 20. februara 2017. godine Zajedničku izjavu o namerama između dve zemlje o procedurama za zamenu vozačkih dozvola, koja je od posebnog značaj za veliki broj srpskih državljana koji žive i rade u Nemačkoj.

Na osnovu ove izjave državljanima Srbije će biti omogućeno da srpske vozačke dozvole zamene za nemačke bez polaganja vozačkog ispita, za sve kategorije, ukoliko imaju prebivalište od najmanje šest meseci u Nemačkoj.

Ditman je istakao da potpisana izjava predstavlja veliko olakšanje za građane dveju zemalja, koji borave u Nemačkoj i Srbiji, jer mogu na jednostavan način, po propisanim uslovima, bez polaganja vozačkog ispita, da zamene vozačke dozvole.

On je naglasio da potpisana izjava predstavlja snažan simbol plodotvorne saradnje Nemačke i Srbije.

Izvor: Vebsajt Vlade, 21.02.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija