Zastava Bosne i Hercegovine

SRBIJA DEO MEĐUNARODNE MREŽE INSTITUCIJA ZA PREVENCIJU KORUPCIJE


Velika pohvala za napore koje Srbija ulaže u borbu protiv korupcije je poziv našoj zemlji da bude deo međunarodne Mreže institucija za prevenciju korupcije. Srbija je prva država koja je pozvana da bude deo ove mreže, čije je formiranje inicirala Nacionalna agencija za borbu protiv korupcije Italije, kažu u Agenciji za borbu protiv korupcije Srbije.

Mreža je osnovana u oktobru, a konstitutivni sastanak održala je na marginama zasedanja Grupe država protiv korupcije (GREKO), u Strazburu. U srpskoj Agenciji objašnjavaju da će se drugi sastanak mreže održati u martu, takođe na marginama zasedanja GREKO. Tada će biti precizirane dve-tri ključne teme za 2019. godinu, u okviru kojih će se razmenjivati informacije, iskustva i dobre prakse koje će pomagati svim članicama.

Cilj osnivanja mreže je upravo prikupljanje i razmena informacija među institucijama za prevenciju i borbu protiv korupcije. Trenutno je čini 18 država. Direktor srpske agencije Dragan Sikimić jedan je od dvoje potpredsednika mreže.

Izvor: Vebsajt Novosti, V. C. S., 17.01.2019.
Naslov: Redakcija