Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

REFORMA PRAVOSUĐA: Neophodno je dostići odgovarajući nivo trajanja sudskih postupaka kako Srbija ne bi imala veliki broj predmeta gde postupci traju duže od pet ili čak duže od deset godina. Neophodno je da se postigne standard suđenja u razumnom roku i ujednačena sudska praksa kako bi građani imali pravnu predvidljivost


Srbiju očekuje dosta posla kada je reč o Poglavlju 23 koje se odnosi na pravosuđe i osnovna prava, izjavila je ministarka pravde i dodala da se mora unaprediti efikasnost pravosuđa.

Ministarka je navela da se mora dostići odgovarajući nivo trajanja sudskih postupaka kako Srbija ne bi imala veliki broj predmeta gde postupci traju duže od pet godina ili čak duže od deset godina.

Neophodno je da se postigne standard suđenja u razumnom roku i ujednačena sudska praksa kako bi građani imali pravnu predvidljivost, istakla je ministarka.

"Otvorili smo Poglavlje 23 u julu 2016. godine, ali je Ministarstvo pravde i pre toga radilo na ispunjavanju aktivnosti koje su bile predviđene za Akcioni plan za Poglavlje 23. Očekuje nas dosta posla", rekla je Kuburović.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 20.11.2016.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija