Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O JAVNOM INFORMISANJU I MEDIJIMA: Rok za privatizaciju medija 31. oktobar 2015. godine. Ukoliko medij ni u drugom krugu privatizacije ne bude prodat, akcije tog medija biće podeljene zaposlenima


Zakonom o javnom informisanju i medijima ("Sl. glasnik RS", br. 83/2014 i 58/2015) predviđeno je da je rokza privatizaciju medija 31. oktobar 2015. godine.

U medijskim kućama u kojima ni u drugom krugu privatizacija nije uspela, akcije tih medija će biti podeljene zaposlenima, izjavio je ministar kulture i infomisanja, Ivan Tasovac, dodajući da je to "vrsta pozitivne diskriminacije".

Prema njegovim rečima, dugo je postojala sumnja da li će medijski zakoni biti doneti, da li će biti doneti podzakonski akti i da li će biti sprovedena privatizacija medija. "Još uvek živimo u vremenu u kojem zbog različitih vrsta opstrukcija moraju da se pomeraju rokovi i to se desilo i sa prvatizacijom medija. Mi smo morali da pomerimo rok na 31. oktobar. Taj rok sada ističe i mi to završavamo", istakao je Tasovac. 

Izvor: Vebsajt Tanjug, 20.10.2015.
Naslov, Obeležavanje: Redakcija