Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: Mreža biciklističkih udruženja ukazuje da je Zakon loš za vozače električnih trotineta i kompanije koje rentiraju električne trotinete


Mreža biciklističkih udruženja iz Srbije, pod nazivom Institut za urbanu mobilnost Srbije, koju čine udruženja iz Bora, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Smedereva, Zrenjanina, Loznice, Vrbasa i Beograda ocenila je da je novousvojeni Zakon o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima ("Sl. glasnik RS", br. 76/2023) donet u atmosferi haosa i konfuzije u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Kako se navodi u saopštenju koje je prosledilo udruženje “Ulice za bicikliste”, na ovaj način “dodatno je pogoršan proces izrade predloga Zakona ali i informisanost javnosti o izmenama zakona”.

“Članice mreže su istakle da su predložene izmene Zakona destimulišuće za vozače električnih trotineta i kompanije koje rentiraju električne trotinete i da predstavljaju ‘pripremu terena’ za usvajanje takvih izmena za električne bicikle”, navodi se u saopštenju.

Izmenama Zakona je upotreba ovih vozila koja su suštinski najpribližnija biciklima u većini gradova “učinjena komplikovanom i maltene nemogućom”, dodala je mreža udruženja biciklista.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Danas, 18.09.2023.
Naslov: Redakcija