Zastava Bosne i Hercegovine

ČETVRTI DAN SAVETOVANJA KOMPANIJE PARAGRAF U VRNJAČKOJ BANJI, OD 17. DO 20. SEPTEMBRA 2023. GODINE, "NOVINE I PRIMENA OPŠTIH I FINANSIJSKIH PROPISA U JAVNOM I U PRIVATNOM SEKTORU": Razmatrane teme koje se tiču javnih nabavki, fiskalizacije i deviznog poslovanja


U okviru višednevnog Savetovanja kompanije Paragraf, koje se održava u Vrnjačkoj Banji, u periodu od 17. do 20. septembra, pod nazivom "Novine i primena opštih i finansijskih propisa u javnom i u privatnom sektoru", četvrtog dana savetovanja, 20. septembra 2023. godine, održana su predavanja za učesnike iz javnog i privatnog sektora.

Za učesnike iz javnog sektora dan je bio posvećen razmatranju tema koje se odnose na javne nabavke.

U okviru prvog predavanja, koje je održala Dragana Đinđić, odgovorni urednik izdanja "Budžetski instruktor" i "Pravo u javnom sektoru" teme su bile nabavke izuzete od primene Zakona - oblikovanje i sprovođenje i očekivane novine u izmenama Zakona o javnim nabavkama.

Branimir Blagojević, advokat, bivši član RKJN i radne grupe za izradu Nacrta ZJN, održao je predavanje o kriterijumima za kvalitativni izbor privrednih subjekata - definisanje i dokazivanje.

Za učesnike iz privatnog sektora održana su predavanja na temu fiskalizacije i carinskog poslovanja.

Ana Đorđević, odgovorni urednik i koordinator stručnog časopisa “Poresko-računovodstveni instruktor” održala je predavanje o aktuelnim pitanjima iz oblasti fiskalizacije.

Dragan Simić, specijalni savetnik za carinska pitanja održao je predavanje o obezbeđenju za plaćanje carinskog duga koji je nastao ili bi mogao nastati.


Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 20.09.2023.