Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O NAČINU, USLOVIMA I POSTUPKU ZA PRIVREMENO PRIKLJUČENJE NA ELEKTROENERGETSKU MREŽU, GASNU MREŽU I/ILI MREŽU DALJINSKOG GREJANJA, VODOVOD I KANALIZACIJU NEZAKONITO IZGRAĐENIH OBJEKATA: Zahtevi za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata podnose se do 15. oktobra 2023. godine


Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o načinu, uslovima i postupku za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i/ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata ("Sl. glasnik RS", br. 70/2023), koja propisuje načine, uslove i postupke za to priključenje.

Zahtevi za privremeno priključenje objekata na teritoriji grada Beograda mogu se predati Sekretarijatu za poslove ozakonjenja objekata i gradskim opštinama na čijoj teritoriji se nalazi predmetni objekat.

Priključenje je moguće isključivo za vlasnike porodičnih stambenih objekata i vlasnike posebnih delova objekta-stanova koji su izgradnjom, odnosno kupovinom trajno rešavali svoje stambeno pitanje.

Može se privremeno priključiti samo jedan objekat, odnosno jedan stan istog vlasnika koji koristi za stanovanje.

Rok za podnošenje zahteva za privremeno priključenje počeo je 15. septembra i traje 30 kalendarskih dana, a nakon tog roka ne mogu se više podnositi.

Za objekte za koje u postupku ozakonjenja nije dostavljen geodetski snimak ili za koje nije ni pokrenut postupak ozakonjenja, uz zahtev za privremeno priključenje potrebno je dostaviti i geodetski snimak.

U saradnji sa Sekretarijatom za opšte poslove otvoreno je više šaltera na kojima će se vršiti prijem zahteva za privremeno priključenje, i to na sledećim lokacijama: pisarnica Gradske uprave - Trg Nikole Pašića 6, pisarnica Gradske uprave - Ulica kraljice Marije 1, pisarnica Gradske uprave - Ulica 27. marta 43-45 i pisarnica Gradske uprave - Tiršova ulica 1.


Izvor: Vebsajt Beoinfo, 15.09.2023.
Naslov: Redakcija