Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O BЕZBЕDNOSTI I ZDRAVLJU NA RADU: Unija poslodavaca Srbije poziva privrednike da dostave komentare na tekst propisa do 23. septembra 2021. godine


Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sprovodi javnu raspravu o Nacrtu zakona o bezbednosti i zdravlju na radu. Nacrt zakona je sačinila Radna grupa u kojoj pored predstavnika državnih organa, javnih službi, privrednih subjekata, sindikata i privredne komore, Unija poslodavaca Srbije ima svoje predstavnike.

Javna rasprava će se sprovoditi u periodu do 29. septembra 2021. godine.

Unija poslodavaca Srbije poziva Vas da dostavite svoje predloge, sugestije i primedbe putem elektronske pošte na email: s.budimcevic@poslodavci.rs, najkasnije do četvrtka, 23. septembra 2021. godine, na predviđenom obrascu, kako bismo iste detaljno razmotrili i u okviru objedinjenog dokumenta prosledili nadležnom ministarstvu.

U toku izrade ovog dokumenta, usvojeni su brojni predlozi Unije, prvobitno inicirani od strane našeg Sektora za bezbednost i zdravlje na radu. Međutim, kao i u svim pregovorima u kojima učestvuju predstavnici institucija i organizacija sa različitim interesima, određeni predlozi Unije nisu uvršćeni u konačnu verziju Nacrta zakona. S obzirom da su isti predlozi izneti argumentovano i legitimno u cilju zaštite interesa poslodavaca, ali uz poštovanje svih važećih načela i standarda rada, vodeći se principima dostojanstva na radu zaposlenih i društveno odgovornog poslovanja, odgovorno smatramo da ih treba ponoviti i sada u postupku Javne rasprave, zajedno sa Vašim predlozima.

Izvor: Vebsajt Unija poslodavaca, 10.09.2021.
Naslov: Redakcija