Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA RS: Usvojeni predlozi o otvaranju posebnog namenskog računa za prikupljanje donacija i utvrđivanju načina korišćenja sredstava donacija za migrante, o kupovini i premeštanju dva bazena, koji će biti korišćeni tokom Evropskog prvenstva u vaterpolu u Beogradu, o potrebi potpisivanja Protokola između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS i Saveznog ministarstva za obrazovanje i istraživanje SR Nemačke o implementaciji javnog poziva "Pravila za finansiranje takmičenja za najbolju ideju za osnivanje i razvoj inovativnih mreža za istraživanje i razvoj sa partnerima u podunavskim zemljama"


Vlada Republike Srbije usvojila je, na sednici održanoj 19. septembra 2015. godine, Predlog da se iz budžeta izdvoje sredstva za kupovinu i premeštanje dva bazena, koji će biti korišćeni tokom Evropskog prvenstva u vaterpolu u Beogradu, a nakon toga postavljena u Vrnjačkoj Banji, gde će biti osnovan Nacionalni trening centar za vaterpoliste.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu biće održano od 10. do 23. januara 2016. godine u Kombank Areni i učestvovaće 16 muških i 12 ženskih ekipa.

Na sednici je usvojen i Predlog zaključka o potrebi potpisivanja Protokola između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Saveznog ministarstva za obrazovanje i istraživanje SR Nemačke o implementaciji javnog poziva ovog nemačkog ministarstva "Pravila za finansiranje takmičenja za najbolju ideju za osnivanje i razvoj inovativnih mreža za istraživanje i razvoj sa partnerima u podunavskim zemljama".

Vlada je usvojila i Predlog zaključka o otvaranju posebnog namenskog računa za prikupljanje donacija i utvrđivanju načina korišćenja sredstava donacija za migrante.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 19.09.2015.