Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OBJAVLJEN UGOVOR O ZAJEDNIČKOM ULAGANJU U PROJEKTU "BEOGRAD NA VODI"


Vlada Republike Srbije objavila je, 20. septembra 2015. godine, Ugovor o zajedničkom ulaganju sa arapskim investitorom u projekat "Beograd na vodi", pošto je pet meseci nakon potpisivanja postao pravosnažan.

Prema dokumentima objavljenim na sajtu Vlade srbija.gov.rs, ugovorne strane u projektu su Vlada Republike Srbije, preduzeće Beograd na vodi iz Beograda i Belgrejd voterfront kapital investments kao stratateški partner i Al Mabar internešnel investment iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kao garant.

Objavljen je kompletan ugovor na engleskom jeziku na 259 strana, a na srpskom jeziku objavljen je prevod osnovog ugovra i taj deo ima 69 strana.

Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, je rekao da će kamen temeljac za izgradnju projekta biti postavljen 27. septembra 2015. godine.

On je rekao da se Ugovor objavljuje jer je postao pravosnažan, odnosno ispunjene su sve predviđene obaveze, očišćen je deo Savskog amfiteatra, a investitor je uplatio 20 miliona evra potrebnih za početak izgradnje prve faze projekta.

Izvor: Vebsajt Beta, 20.09.2015.