Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNI POZIV za idejni projekat i izradu tehničke dokumentacije za Fruškogorski koridor


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, raspisala je javni poziv za idejni projekat i izradu tehničke dokumentacije za Fruškogorski koridor, odnosno za brzu saobraćajnicu Novi Sad–Ruma, čija gradnja treba da počne do juna 2016. godine.

Javna nabavka za izradu idejnog projekta brze saobraćajnice Ib reda br 13 Novi Sad-Ruma objavljena je na Portalu javnih nabavki, a očekuje se da javno otvaranje ponuda bude održano u ponedeljak, 19. avgusta 2015. godine u prostorijama Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Javna nabavka za izradu idejnog projekta za tri deonice, ukupne dužine 37,18 kilometara, oblikovana je u tri partije, a ukupna vrednost javne nabavke je 153,8 miliona dinara. U skladu sa ugovorom o prenosu sredstava za finansiranje izrade projektne dokumentacije potpisanog između Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, AP Vojvodina je obezbedila 76,8 miliona dinara za realizaciju projekta, a u republičkom budzetu je obezbeđeno 77 miliona dinara.

Resorno ministarstvo je u prethodnih mesec i po dana raspisalo javni poziv za izgradnju mosta Ljubovija–Bratunac, kao i javni poziv za nedostajuću deonicu na Koridoru 10, a očekuje se da će ugovor biti potpisan tokom leta.

Izvor: Press služba Vlade Vojvodine, 20.07.2015.