Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE RASPISALO KONKURS ZA SUBVENCIJE ZA PODIZANJE ZASADA VINOVE LOZE: Otvoren je do 20. jula, a prijave se podnose na portalu ePodsticaji


Konkurs za subvencije za podizanje zasada vinove loze raspisan je danas, a zainteresovana poljoprivredna gazdinstva se na ovaj poziv mogu javiti do 20. jula, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Prijave za podsticaje podnose se na portalu ePodstcaiji.

Subvencije se daju za fizičko-hemijsku analizu zemljišta sa preporukom đubrenja zemljišta za sadnju, izradu vinogradarskog projekta, pripremu, obradu zemljišta, kopanje jamica za sadnju i sadnju, zatim nabavku sadnica vinove loze kao i nabavku naslona za proizvodne zasade, odnosno kolja kod zasada loze sa odomaćenim sortama koje se gaje sa tradicionalnim uzgojnim oblicima.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt RTV, Jasmina Kovačević, 20.06.2023.
Naslov: Redakcija