Zastava Bosne i Hercegovine

CENOVNIK ZA POLAGANJE PRIJEMNIH ISPITA NA SVIM DRŽAVNIM FAKULTETIMA U BEOGRADU


Srednjoškolci polako ulaze u završnicu priprema za prijemne ispite koji će se u najvećem broju slučajeva odvijati krajem juna. Osim što moraju da prilože dokumenta o stečenom srednjoškolskom obrazovanju, budući studenti će na fakultete morati da donose i priznanice.

U nastaku donosimo cenovnik prijemnih ispita na svim fakultetima Univerziteta u Beogradu.

Ekonomski fakultet- 7.500 dinara.

Fakultet političkih nauka - 6.000 dinara po jednom studijskom programu. Priznanicu kao dokaz za upis neophodno je doneti na dan podnošenja dokumenata.

Fakultet orgnaizacionih nauka - cenovnik polaganja prijemnog na ovom fakultetu zavisi od toga da li će kandidat konkurisati na jednom ili oba smera: ukoliko polaže samo matemtiku za jedan studijski program, platiće 7.500 dinara, dok za oba studijska programa plaća 9.900 dinara. Ako polaže matematiku i opštu informisanost za jedan studijski program platiće 9.500 dinara. Za oba, plaća 11.900 dinara.

Pravni fakultet - svi koji žele da probaju da upišu ovaj fakultet u Beogradu, prethodno će morati da plate 9.000 dinara – koliko košta sama prijava.

Učiteljski fakultet - 10.000 dinara: sama prijava na konkurs košta 6.000 dinara, dok se još 4.000 dinara naplaćuje naknada za polaganje provere govornih, muzičkih i fizičkih sposobnosti.

Fakultet bezbednosti - 9.400 dinara.

Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju - 7.000 dinara.

Arhitektura - 5.000 dinara.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja - sva tri testa koja kandidati treba da polažu ukupno koštaju 14.000 dinara.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Nova, Andrija Lazarević, 19.06.2023.
Naslov: Redakcija