Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRAVILNIK O IZMENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O VOZAČKIM DOZVOLAMA: Primena Pravilnika počinje 1. jula 2019. godine. Prilikom podnošenja zahteva za izdavanje vozačke dozvole, podnosilac će birati hoće li dozvolu preuzimati u prostorijama MUP-a ili dostavom na adresu prebivališta


Od 1. jula 2019. godine vozači u Srbiji će moći da vozačke dozvole od MUP-a dobiju preko Pošta Srbije na kućnu adresu, navodi se u Pravilniku o izmenama i dopunama pravilnika o vozačkim dozvolama ("Sl. glasnik RS", br. 43/2019 - dalje: Pravilnik), koji je donet 13. juna, a čija primena počinje 1. jula 2019. godine.

Prilikom podnošenja zahteva za izdavanje vozačke dozvole, podnosilac će birati hoće li dozvolu preuzimati u prostorijama MUP-a ili dostavom na adresu prebivališta.

Troškove dostavljanja vozačke dozvole na kućnu adresu snosi podnosilac zahteva, a dostavljanje obavlja Javno preduzeće "Pošta Srbije".

Nakon preuzimanja vozačke dozvole preko pošte, podnosilac zahteva dužan je da uništi isteklu vozačku dozvolu, dok se posle preuzimanja vozačke dozvole u MUP-u stara dozvola poništava i vraća vozaču, navodi se u Pravilniku.

Izvor: Vebsajt RTV, 19.06.2019.
Naslov: Redakcija