Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPŠTINA RS: 31. SEDNICA ODBORA ZA SPOLJNE POSLOVE: Ograničenje razmene poseta poslaničkih grupa prijateljstva do kraja 2015. godine.


Na sednici održanoj 20. maja, članovi Odbora za spoljne poslove raspravljali su o ograničenju razmena poseta poslaničkih grupa prijateljstva, a u cilju uštede koja bi pratila mere ekonomske štednje.


Članovi Odbora jednoglasno su usvojili sledeći Zaključak:

1. Odbor za spoljne poslove predlaže Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja da donese odluku kojom bi se ograničile razmene poseta poslaničkih grupa prijateljstva do kraja kalendarske 2015. godine.


2. Ograničenje razmene poseta iz tačke 1. ovog zaključka trebalo bi da se primenjuje u situacijama kada Narodna skupština snosi troškove njihove realizacije iz Skupštinskog budžeta.


3. Ovaj zaključak dostavlja se Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, Predsednici Narodne skupštine i Generalnom sekretaru Narodne skupštine.

Članovi Odbora usvojili su inicijative za posete, konstatovali redovne aktivnosti stalnih delegacija i usvojili Izveštaje o realizovanim posetama i kontaktima u prethodnom periodu.

Izvor: Press služba Narodne skupštine, 20.05.2015.