Zastava Bosne i Hercegovine

NA TREĆOJ SEDNICI PRVOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE RS U 2014. GODINI DONETA ODLUKA O DAVANJU PRETHODNE SAGLASNOSTI NA PREDLOG STATUTA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE


Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Treću sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2014. godini za utorak, 20. maj 2014. godine, sa početkom u 10 časova.

Narodna skupština utvrdila je sledeći dnevni red:

1. Predlog Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine sa Predlogom odluke o davanju prethodne saglasnosti na Predlog Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine, koji je podnela Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine.

Narodna skupština započela je jedinstveni pretres o Predlogu Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine sa Predlogom odluke o davanju prethodne saglasnosti na Predlog Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine koji je obrazložio predstavnik predlagača, predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor.

Pošto je obavila jedinstveni pretres, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković odredila je utorak, 20. maj 2014. godine, sa početkom u 13.00 časova, kao dan za glasanje o tački dnevnog reda Treće sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2014. godini.

U Danu za glasanje, 20. maja, Narodna skupština je, većinom glasova narodnih poslanika, donela Odluku o davanju prethodne saglasnosti na Predlog Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje jedine tačke dnevnog reda i odlučivanje o njoj, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Treću sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2014. godini.

Predsednica Narodne skupštine obavestila je da će Druga sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2014. godini, koja je bila prekinuta 15. maja, biti nastavljena u sredu 21. maja 2014. godine sa početkom u 10 časova, načelnim pretresom o 12. tački dnevnog reda, Predlogu zakona o izmeni Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 20.5.2014.