Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O OBELEŽAVANJU DANA ŽALOSTI NA TERITORIJI REPUBLIKE SRBIJE: Obaveza prilagođavanja programa ustanova i emitera danu žalosti


Beograd, 20. maj 2014. godine - Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije poručilo je ustanovama kulture, organizatorima manifestacija i izvođačima da su, u skladu sa Zakonom o obeležavanju dana žalosti na teritoriji Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 101/2005 i 30/2010), ustanove kulture i privatni organizatori muzičko-scenskih programa obavezni da prilagode te programe danu žalosti.

U saopštenju ovog ministarstva navodi se da je za vreme dana žalosti zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

Radiodifuzne organizacije na teritoriji Republike dužne su da u svojim programima, uključujući emisije namenjene inostranstvu, na dan proglašenja dana žalosti usklade detaljnu programsku šemu za vreme dana žalosti i da u tim danima, umesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih sadržaja sa zabavnom i narodnom muzikom, emituju muziku i emisije prikladne danu žalosti.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije,20.5.2014.