Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

UREDBA O VISINI NAKNADA ZA VODE ZA 2017. GODINU: Uredba stupa na snagu 21. aprila 2017. godine. Naknada za flaširanu vodu smanjena za 12 odsto


Na inicijativu Privredne komore Srbije, smanjen je iznos naknade po litru prodate flaširane vode za 12 procenata u odnosu na iznos iz 2016. godine, što domaćim proizvođačima omogućuje konkurentniji položaj na tržištu Evropske unije i zemalja okruženja.

Novom Uredbom o visini naknada za vode za 2017. godinu ("Sl. glasnik RS", br. 36/2017 - dalje: Uredba) koju je Vlada Republike Srbije donela na sednici 13. aprila, naknada je umanjena za 12 odsto, čime je ovaj iznos vraćen na nivo iz 2012. godine.

Uredba je rezultat uspešne saradnje PKS i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, koje je razumelo potrebu privrede da se na ovaj način pruži podrška za unapređenje konkurentnosti naših proizvoda, kako na domaćem, tako i na tržištu regiona i EU.

Razgovore povodom inicijative za smanjenje naknade sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine pokrenula je Grupacija proizvođača mineralnih voda, voćnih sokova i bezalkoholnih pića Privredne komore Srbije.

Proizvođači su zadovoljni usvojenom Uredbom i vide je kao značajan korak na unapređenju konkurentnosti. Ističu važnu ulogu PKS i inicijativa usmerenih na poboljšanje uslova poslovanja i investicionog potencijala svojih članica.

Izvor: Vebsajt Privredne komore Srbije, 18.04.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija