Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O ZAPOŠLJAVANJU STRANACA: Od 1. januara do 1. marta 2018. godine izdato 1.208 dozvola za rad


Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Nacionalnom službom za zapošljavanje organizovala je stručni skup "Predstavljanje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca". Bojana Stanić, v.d. pomoćnika ministra istakla je na skupu da je primena zakona od njegovog donošenja ukazala na potrebu da se otklone nedoumice iz 2014. godine.

Sanja Gavranović, rukovodilac Grupe za upravne i upravno-nadzorne poslove u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prezentovala je najznačajnije izmene Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca ("Sl. glasnik RS", br. 113/2017) i istakla je da je od početka primene Zakona do kraja 2017. godine, izdato 21.397 dozvola za rad, dok je u periodu od 1. januara do 1. marta 2018. godine izdato 1.208 dozvola za rad (nove i produžene dozvole).

Ispred Nacionalne službe za zapošljavanje, učesnicima skupa se obratio i Dimitrije Radulović, načelnik za pravne poslove sa aspekta postupka izdavanja i produženja dozvola za rad koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanja a koji je i odgovarao na postavljena pitanja zajedno sa predstavnicima Ministarstva.

Skupu je prisustvovali preko 60 predstavnika poslodavaca koji zapošljavaju strance u Republici Srbiji. Skup je ocenjen kao kvalitetan jer su određene nedoumice u praksi razrešene a sa druge strane predstavnici Ministarstva su upoznati sa problematikom primene određenih zakonskih rešenja u praksi.

Izvor: Vebsajt Privredne komore Srbije, 19.03.2018.
Naslov: Redakcija