Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODLUKA O POSTAVLJANJU TEZGI I DRUGIH POKRETNIH PRIVREMENIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA: Zakupci mesta za prodaju kokica nezadovoljni Odlukom, jer su u obavezi da se do 31. decembra 2016. godine iz zatvorenih prodajnih objekata presele na pokretne objekte, odnosno kolica


Beograd bi uskoro mogao da ostane bez prodavaca kokica na ulicama. Iako su na javnoj licitaciji u utorak 15. marta 2016. godine, u opštini Stari grad, lokacije za prodaju ove ukusne zanimacije išle odlično, a za najskuplje mesto u Knez Mihailovoj trebalo je izdvojiti čak tri miliona dinara, dugogodišnji zakupci smatraju da će gradski propisi, a ne cene zakupa, "ubiti" ovaj biznis.

Kako tvrdi desetak trgovaca kokicama, prema Odluci o postavljanju tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata na teritoriji grada Beograda ("Sl. list grada Beograda", br. 17/2015, 43/2015 i 71/2015), moraće da sele iskokani kukuruz iz zatvorenih objekata u - kolica.

"Razgovarali smo o tome sa glavnim gradskim urbanistom, Milutinom Folićem i predložili smo da imamo uniformisane kioske, ali on je jasno rekao da više nećemo moći da prodajemo u zatvorenim objektima. Moći ćemo da imamo male tezge, odnosno kolica, a na to nećemo pristati, jer nam se ne isplati", kaže jedan od zakupaca mesta za prodaju kokica.

Rok za primenu ovog za kokičare "nepopularnog" propisa je do 31. decembra 2016. godine, na opštinama Savski venac, Vračar i Stari grad, dok će u ostalim gradskim opštinama zakupci morati da se usklade do kraja 2018. godine.

ODLUKA O POSTAVLJANJU TEZGI I DRUGIH POKRETNIH PRIVREMENIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 17/2015, 43/2015 i 71/2015)

Član 7

Aparat za sladoled, kokice, kesten, kukuruz i slično, je pokretni objekat za pripremu i prodaju odgovarajućih prehrambenih proizvoda, čija površina ne može biti veća od 1,0 m2, sa pripadajućom slobodnom površinom od 1,0 m2.

Pokretni objekat iz stava 1. ovog člana postavlja se i koristi kao samostalni objekat u radnom vremenu određenom u skladu sa odredbama propisa kojim se uređuje radno vreme trgovine, zanatstva i ugostiteljstva, a po isteku radnog vremena se obavezno uklanja sa javne površine.

Izvor: Vebsajt B92, 17.03.2016.
Naslov: Redakcija