Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANO SAVETOVANJE KOMPANIJE PARAGRAF NA TEMU NOVODONETI PROPISI U OBLASTI KRIVIČNOG ZAKONODAVSTVA SA POSEBNIM OSVRTOM NA PROBLEME U PRIMENI ZAKONIKA O KRIVIČNOM POSTUPKU: Niš, 20. februar 2017. godine


U Nišu je 20. februara 2017. godine, u organizaciji kompanije Paragraf održano savetovanje na temu "Novodoneti propisi u oblasti krivičnog zakonodavstva sa posebnim osvrtom na probleme u primeni Zakonika o krivičnom postupku", kome su prisustvovali predstavnici pravosuđa iz Niša i okoline.

U prvom delu savetovanja koji je bio posvećen aktuelnim izmenama i dopunama Krivičnog zakonika, kao i drugim propisima iz krivične oblasti koji su doneti, odnosno izmenjeni krajem 2016. godine, predavanje je održala prof. dr Slađana Jovanović, redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta Union.

Drugi deo savetovanja bio je posvećen problemima i iskustvima u primeni Zakonika o krivičnom postupku, u kome su predavanja održali:

Saša Ivanić, zamenik tužioca u Tužilaštvu za organizovani kriminal,

Jugoslav Tintor, advokat,

Dijana Janković, sudija Apelacionog suda u Nišu.

Nakon predavanja učesnici savetovanja imali su priliku da direktno predavačima postave pitanja i na njih dobiju odgovore.

Izvor: Redakcija, 20.02.2017.