Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI: Yahoo! imenovao predstavnika za Republiku Srbiju u skladu sa Zakonom


Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je 14.01.2021. godine pismenu odluku kompanije Oath Inc. (kompanije u sastavu Verizon Communications grupe) sa sedištem u SAD, čije poslovanje uključuje portfolio digitalnih platformi proizvoda i usluga pod brendom Yahoo!, kojim ova kompanija imenuje svog predstavnika za Republiku Srbiju, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018 - dalje: Zakon).

Predstavnik ove kompanije za Republiku Srbiju je Advokatska kancelarija Karanović&Partners, sa sedištem u Ul. Resavska 23, Beograd.

U skladu sa Zakonom, ovom predstavniku se, uz kompaniju Oath Inc., odnosno umesto nje, Poverenik ili drugo lice može obratiti u pogledu svih pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti, a u cilju obezbeđivanja poštovanja odredbi ovog Zakona.

Poverenik ponovo apeluje na druge strane kompanije koje imaju obavezu imenovanja svog predstavnika u Republici Srbiji, u skladu sa Zakonom, da istu obavezu izvrše i time pokažu svest o obavezi poštovanja vladavine prava i privatnosti svojih korisnika.

Izvor: Vebsajt Poverenika, 14.01.2021.
Naslov: Redakcija