Zastava Bosne i Hercegovine

ASOCIJACIJA NEZAVISNIH ELEKTRONSKIH MEDIJA ORGANIZJE JEDANAESTI OKRUGLI STO NA TEMU "PRAVNI MONITORING MEDIJSKE SCENE U SRBIJI"


Skup će biti održan u ponedeljak 26. januara, sa početkom u 13 časova u velikoj Sali Medija centra, Terazije 3, II sprat.

Okrugli sto se organizuje u okviru ANEM-ovog projekta "Pravni monitoring medijske scene u Srbiji" koji finansijski podržavaju organizacija Civil Rights Defenders i Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.

Na događaju će učestvovati predstavnici medijskih/novinarskih udruženja i medija, nadležnih organa, nevladinih organizacija, medijski eksperti, i druge zainteresovane strane.

U prvom delu okruglog stola Publikaciju će predstaviti autori tekstova, nakon čega će se diskutovati o temama obrađenim u Publikaciji i o aktuelnim medijskim pitanjima u Srbiji.

Teme skupa su:

Uvod - sa sumiranim rezultatima pravnog monitoringa medijske scene u Srbiji u 2014. godini i kratkim prikazom sadržaja Publikacije

Zašto i kakva Strategija razvoja medijske usluge radija i audio-vizuelnih medijskih usluga nam je potrebna? - autor: Miloš Stojković, advokatska kancelarija "Živković&Samardžić" iz Beograda,

Cenzura i autocenzura u srpskim medijima - autor: Slobodan Kremenjak, advokat,

Transparentnost vlasništva u medijima - neophodno, da li i dovoljno? - autor: Davor Glavaš, medijski ekspert,

Proces digitalizacije u Republici Srbiji - autorke: prof. dr Irini Reljin, profesorka na ETF-u, Univerzitet u Beogradu, i pomoćnica ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija; i Milena Jocić, savetnica u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, i

Evropski sud za ljudska prava, Informatori o praksi Suda - kratak prikaz dve presude tog suda koje se odnose na primenu člana 10 Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda: obe se odnose na povredu slobode izražavanja.

Svi zainteresovani svoje učešće na okruglom stolu treba da potvrde do četvrtka, 22. januara, u 12 časova na e-mail adresu nevena.rsumovic@anem.org.rs.

Izvor: Vebsajt Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, 20.01.2015.