Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O VRAĆANJU ODUZETE IMOVINE I OBEŠTEĆENJU: Izmene u cilju vraćanja komasiranog poljoprivrednog zemljišta


Ove godine Agencija za restituciju prednost će dati vraćanju oduzete imovine u naturalnom obliku. S obzirom na već vraćenu imovinu i procene o tome koliko se još traži, cilj Agencije je da se ove godine potpuno okonča vraćanje svega onoga što se može vratiti u naturi: objekata, građevinskog, šumskog i nekomasiranog poljoprivrednog zemljišta, osim komasiranog poljoprivrednog zemljišta.

To, konkretno znači da bi do kraja ove godine trebalo da se okonča postupak vraćanja najvrednijeg dela oduzete imovine u naturi.

Istovremeno, planira se i značajnije vraćanje komasiranog poljoprivrednog zemljišta, što će biti omogućeno izmenom ZAKON O VRAĆANJU ODUZETE IMOVINE I OBEŠTEĆENJU ("Sl. glasnik RS", br. 72/2011, 108/2013 i 142/2014) u delu koji se odnosi na komasirano poljoprivredno zemljište.

Do kraja prošle godine bivšim vlasnicima ili zakonskim naslednicima rešenjem Agencije za restituciju vraćeno je poslovnih prostora, zgrada i stanova na preko 196.300 kvadratnih metara, odnosno ukupno 2.986 objekata.

Izvor: Dnevnik, 20.01.2015.