Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

FORMIRA SE ZAJEDNIČKI TIM ZA NACRT ZAKONA O RADU


Predsednik i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Vučić dogovorili su se sa članovima Kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta da se sva sporna pitanja vezana za zakone o radu, privatizaciji i stečaju rešavaju putem socijalnog dijaloga između Vlade, sindikata i poslodavaca.

U razgovoru Vučića i Dačića sa članovima Kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta Ljubisavom Orbovićem, Branislavom Čankom i Nebojšom Atanackovićem zaključeno je da se formira zajednički tim koji će razmatrati nacrt zakona o radu, nakon čega će taj zakon ući u vladinu i skupštinsku proceduru.

Dogovoreno je, takođe, da se na narednoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta raspravlja o predloženim rešenjima zakona o privatizacija i zakona o stečaju, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Zakon o radu nije povučen iz procedure, izjavio je vicepremijer Aleksandar Vučić, dodajući da Nacrt tog Zakona nije bio ni u vladinoj, a kamoli u skupšinskoj proceduri.

"Mi smo samo rekli da smo spremni da razgovaramo o svemu, da nađemo zajednički imenitelj bar kad je reč o nekim pitanjima i to i s radnicima, poslodavcima i sindikatima. Mislim da je to na radost svih građana ove zemlje, da pokušamo da to uradimo u narednih mesec dva ili tri, da donesemo dobar zakon koji će omogućiti lakše poslovanje poslodavcima i normalan položaj radnika koji će biti stimulišući a ne demotivišući", rekao je Vučić na konferenciji za novinare. 

Izvor: Tanjug, 20.1.2014.