Zastava Bosne i Hercegovine

SEMINAR "ZASTUPANJE PRED EVROPSKIM SUDOM ZA LJUDSKA PRAVA: PRAVO NA SLOBODU I BEZBEDNOST LIČNOSTI I ZABRANA ZLOSTAVLJANJA", 29. NOVEMBRA 2017. GODINE: Upoznavanje sa pravilima postupka pred ESLJP i zaštitom prava na slobodu i bezbednost ličnosti i zabrane mučenja i drugih oblika zlostavljanja, sa naglaskom na zaštitu ovih prava u kontekstu krivičnog postupka i rada policije


Advokatska komora Beograda, Akademija Advokatske komore Srbije i Misija OEBS u Srbiji organizuju seminar na temu "Zastupanje pred Evropskim sudom za ljudska prava: pravo na slobodu i bezbednost ličnosti i zabrana zlostavljanja", koji će se održati u sredu, 29. novembra 2017. godine, sa početkom u 16 časova, u Beogradu (AK Beograda, Dečanska 13).

Cilj seminara je da se učesnici upoznaju sa pravilima postupka pred Evropskim sudom za ljudska prava i zaštitom prava na slobodu i bezbednost ličnosti i zabrane mučenja i drugih oblika zlostavljanja, pri čemu će naglasak biti na zaštiti ovih prava u kontekstu krivičnog postupka i rada policije.

Predavači će biti:

  • dr Veljko Delibašić, advokat u Beogradu i potpredsednik Advokatske komore Beograda,
  • Vladimir Beljanski, advokat u Novom Sadu i predsednik Advokatske komore Vojvodine i
  • Žarko Marković, pravni savetnik u Misiji OEBS u Srbiji.

Dolazak se potvrđuje prijavite do 27. novembra, na e-mail ili telefon Žarka Markovića (zarko.markovic@osce.org, 011 3606 228) ili Marije Sekulović (marija.sekulovic@osce.org, 011 3606 247).

Izvor: Vebsajt Advokatske komore Beograda, 15.11.2017.
Naslov: Redakcija