Zastava Bosne i Hercegovine

SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE: Obezbeđena sredstva za realizaciju Odluke o pravu na sufinansiranje troškova za biomedicinski potpomognuto oplođenje za drugo, treće i svako naredno dete


Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojoj je predsedavao potpredsednik Branislav Bogaroški, donela rešenje kojim je utvrđen nominalni iznos za sufinansiranja troškova za biomedicinski potpomognuto oplođenje za drugo, treće i svako naredno dete za 2014. godinu u visini od 200.000 dinara godišnje. Donošenje rešenja je obaveza utvrđena Pokrajinskom skupštinskom odlukom o pravu na sufinansiranje troškova za biomedicinski potpomognuto oplođenje za drugo, treće i svako naredno dete ("Sl. list AP Vojvodine", br. 42/2014). Finansijskim planom za ovu  godinu obezbeđena su potrebna sredstva za realizaciju ove Odluke u iznosu od 16 miliona dinara, što je, prema procenama, dovoljno da ovo pravo ostvari oko 80 parova.

Razvojnom fondu, Pokrajinskom fondu za razvoj poljoprivrede i Garancijskom fondu Autonomne pokrajine Vojvodine preporučeno je da pomognu poljoprivrednim proizvođačima-korisnicima kreditnih linija reprogramiranjem rata koje dospevaju na naplatu u periodu 01.07.2014-01.07.2015. godine. Preporuka se odnosi na vinogradare i pčelare sa teritorije cele pokrajine, kao i korisnike sredstava u opštinama u kojima su preduzimane mere odbrane od poplava i/ili su uključeni u Program obnove od poplava za 2014. godinu (opštine Šid, Irig, Beočin, Pećinci, grad Sremska Mitrovica kao i opština Ruma, na čijoj teritoriji je preduzimana odbrana od poplava ali zbog kadrovskih promena u samoj opštini nije aplicirala u datom roku za Program obnove). Ukoliko preporuke usvoje, navedene institucije će biti dužne da izveste pokrajinsku Vladu o efektima, koje će navedeni reprogram obaveza imati na njihove programe poslovanja u 2015. i 2016. godini.

Izvor: Vebsajt Autonomne Pokrajine Vojvodine, 19.11.2014.