Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

VLADA RS: Doneta Odluka o obrazovanju Nacionalnog saveta za razvoj turizma RS


Vlada Republike Srbije donela je, na sednici održanoj 19. oktobra 2017. godine, Odluku o obrazovanju Nacionalnog saveta za razvoj turizma Republike Srbije, čiji je cilj uspostavljanje koordinacije i komunikacije svih uključenih strana na razvoju turističke industrije i pozicioniranju Srbije na turističkoj mapi sveta.

Zadatak Saveta biće da ukaže na značaj povećanja konkurentnosti u oblasti turizma u Srbiji, kao i ostvarivanja bolje poslovne klime u turizmu.

Za predsednika Saveta imenovan je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Vlada Republike Srbije donela je Zaključak o usvajanju Ugovora o izradi idejnog projekta sa studijom opravdanosti za deonicu pruge Novi Sad – Subotica – državna granica (Kelebija).

Zajednički projekat modernizacije železničke pruge koja povezuje Budimpeštu sa Beogradom ključni je projekat u sklopu saradnje NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Na sastanku Zajedničke radne grupe, koji je održan u junu ove godine, doneta je odluka da na čitavoj trasi pruge koja povezuje Budimpeštu sa Beogradom, brzina kretanja vozova iznosi 200 km/čas.

Izvor: Vebsajt Vlade, 19.10.2017.
Naslov: Redakcija