Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDSTAVLJANJE AKCIONIH PLANOVA O PREGOVARAČKIM POGLAVLJIMA 23 I 24 U BRISELU


U cilju predstavljanja zakonskih rešenja iz oblasti inspekcijskog nadzora i njihove pravilne primene u praksi, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Šumadijski upravni okrug, Grad Kragujevac u saradnji sa USAID - Projekat za bolje uslove poslovanja (USAID BEP) i Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO), uz učešće Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), organizuju seminar o Zakonu o inspekcijskom nadzoru ("Sl. glasnik RS", br. 36/2015) i njegovoj primeni.

Seminar će biti održan u sredu, 26. oktobra 2016. godine, u Velikoj sali Skupštine grada Kragujevca (Trg slobode 3) sa početkom u 12 časova i namenjen je, pre svega, inspektorima šumadijskog okruga.

Cilj seminara je predstavljanje rešenja koje je doneo Zakon, upoznavanje i razmena iskustava između inspektora, kao i jačanje saradnje i koordinacije među njima.

Na početku seminara učesnicima će se obratiti

  • Biljana Stošić-Ilić, načelnica Šumadijskog upravnog okruga,
  • Radomir Nikolić, gradonačelnik grada Kragujevca,
  • Željko Ožegović, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave,
  • Ivan Milivojević, pomoćnik generalnog sekretara za usluge članstvu u SKGO,
  • Olivera Zurovac-Kuzman, šefica Sekcije za zaštitu životne sredine u Misiji OEBS.

U radnom delu seminara biće reči o ulozi inspekcija u sprovođenju Zakona sa posebnim osvrtom na inspekcije koje vrše nadzor u oblastima iz izvorne nadležnosti jedinica lokalne samouprave, dok će u finalnom delu uspešnim polaznicima biti uručeni sertifikati o završenoj e-obuci SKGO "Izgradnja kapaciteta lokalnih inspekcijskih službi".

Izvor: Vebsajt SKGO, 19.10.2016.
Naslov: Redakcija