Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

KOMPANIJA "ALIBABA" U SRBIJI DO KRAJA GODINE


Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, Tatjana Matić, razgovarala je u Hangdžou sa predstavnicima kompanije "Alibaba" o daljoj saradnji u oblasti onlajn turizma i elektronske trgovine i plaćanja.

Na sastanku u sedištu te kompanije sa potpredsednicom kompanije "Alibaba", Helen Hu i kompanijskim timom za Evropu dogovoreno je da se do kraja godine finaliziraju svi planovi čiji je krajnji cilj plasiranje platforme za elektronsko plaćanje Alipej (Alipay) na srpsko tržište, a da se na tržištu Kine promoviše turistička ponuda Srbije.

Kako se očekuje "Alibabina" platforma Fliggy doprinela bi u značajnoj meri promociji Srbije kao destinacije, ali i olakšala brojnim turistima iz Kine dolazak u Srbiju.

Ta platforma kineskog giganta u oblasti digitalne ekonomije posebno je važna zbog činjenice da je broj kineskih turista u odnosu na 2016. godinu porastao za 180,8 odsto dok je samo u prvoj polovini ove godine taj porast bio, u odnosu isti period prošle godine, 97.4 odsto, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 19.09.2018.
Naslov: Redakcija