Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NACRT ZAKONA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI: I dok su nevladin sektor i nezavisne institucije bez zadrške podržali Nacrt zakona, ministri odbrane i rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja smatraju da njegove odredbe nisu primenjive


Prilikom konkursa za posao u školama prednost će imati muškarci, a u Vojsci Srbije će radno mesto pre dobiti žena. Naravno, ako je reč o kandidatima koji imaju iste kvalifikacije i sposobnosti. Sasvim suprotan tretman postojaće prilikom otpuštanja.

Ovo bi trebalo da donese Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti, koji je poslednjih dana podigao veliku buru u javnosti. I dok su gotovo ceo nevladin sektor i sve nezavisne institucije bez zadrške podržali novi zakon, ministri odbrane i rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja smatraju da njegove odredbe nisu primenjive.

To se pre svega odnosi na odredbu od 40 odsto zastupljenosti slabijeg pola na rukovodećim položajima i svim ostalim radnim mestima u organima državne i javne uprave, a ta kvota naročito je zasmetala ministru odbrane. On smatra da je, na primer, izuzetno niska zastupljenost žena u vojsci stvar njihovog izbora i da se bar kada je reč o tome ne treba uvoditi nikakva kvota.

- Takav stav nikako ne stoji, jer do skoro nije bilo moguće da žene budu u vojsci. Vojne škole i akademije primale su samo muškarce i to je bilo direktno kršenje Ustava Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 98/2006), po kome su oba pola ravnopravna - navodi Tanja Ignjatović, programska koordinatorka Autonomnog ženskog centra.

Koliko su žene bile diskriminisane svih prethodnih decenija, najbolje se vidi baš u Vojsci Srbije. Naime, među vojnicima je svega 12 odsto žena, 1,5 odsto je ženskih podoficira, a oficirki svega šest odsto, dok je policajki oko 30 odsto. Isto važi i za direktorske pozicije u javnim preduzećima, odnosno sve plaćenije pozicije u državi.

I to je takođe nelogično, naročito ako se ima u vidu da su žene obrazovanije od muškaraca - 60 odsto žena završava fakultet, a 40 odsto muškaraca.

- Ovo ne znači da će novim zakonom biti privilegovane žene, već slabije zastupljeni pol po određenim oblastima. Na primer, u vrtićima ide jedan muškarac na 180 žena i prilikom zapošljavanja, u slučaju istih kvalifikacija, muškarac će imati prednost. Problem je, međutim, što muškarci ne žele da se bave malom decom, kao što to uglavnom ne rade ni kod kuće - navodi Ignjatovićeva.

Muškaraca je manje i u školama, u kojima je angažovano oko 80 odsto žena. Značajno više ženskog pola ima i u centrima za socijalni rad, dakle u svim manje plaćenim oblastima, ali čak i tamo često muškarci zauzimaju rukovodeće pozicije.

- Ukoliko se usvoji Nacrt zakona u sadašnjoj formi, slabije zastupljeni pol biće u prednosti i prilikom otpuštanja. To znači da će na primer u školama bez posla pre ostati žena, nego muškarac, ukoliko imaju iste kvalifikacije i ocene. Kvalitetniji radnik neće ostati bez posla, bez obzira da li je reč o muškarcu ili ženi - objašnjava programska koordinatorka Autonomnog ženskog pokreta i navodi da se kvota od 40 odsto ne može uvesti preko noći, već to može da potraje traje i pet do 10 godina.

Na Zakonu o rodnoj ravnopravnosti tri godine radila je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela, sa svojim timom. Iako je podršku njenom Nacrtu zakona dalo više do 100 organizacija i gotova sva ministarstva, osim ministarstava odbrane i rada, novi propis još neće ići na usvajanje.

Ministar rada je insistirao da on piše novi zakon, ali je doneta odluka da se postojeći Nacrt zakona samo doradi i da na njemu radi resor socijalne politike. U ovom trenutku nije poznato kada će biti na dnevnom redu Vlade i Narodne skupštine Republike Srbije.

Izvor: Vebsajt Blic, Nataša Latković, 13.09.2017.
Naslov: Redakcija