Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

MINISTARSTVO PRIVREDE: ODOBRENO VIšE OD 560 MILIONA DINARA BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA NABAVKU PROIZVODNE OPREME I UNAPREđENJE POSLOVANJA I PROIZVODNJE MALIH I SREDNJIH PREDUZEćA I PREDUZETNIKA


Ministarstvo privrede je, nakon sprovedenog javnog poziva, odobrilo 560.774.554 dinara bespovratnih sredstava za 383 privrednika za nabavku proizvodne opreme i unapređenje poslovanja i proizvodnje malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Ukupna vrednost investicija u nabavku opreme iznosi 2.745.370.938 dinara.

Ovim je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2016. godini je zatvoren.

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2016. godini predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države. Kroz ovaj Program, koji je deo Godine preduzetništva, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto vrednosti, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanija partnera na Programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika. Program se realizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo privrede, 19.09.2016.
Naslov: Redakcija