Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO ZA EVROPSKE INTEGRACIJE UPUTILO PREDLOG PROJEKATA ZA FINANSIRANJE IZ IPA FONDOVA EU: Vrednost projekata iz oblasti saobraćaja, energetike, životne sredine i socijalne infrastrukture je 21,6 miliona evra


Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović uputila je predlog projekata za tehničku pomoć u okviru Investicionog okvira za zapadni Balkan, iz oblasti saobraćaja, energetike, životne sredine i socijalne infrastrukture, vredne 21,6 miliona evra, saopšteno je iz njenog kabineta.

Deo tih projekata kandidovan je za sredstva iz IPA III za 2021. i 2022. godinu, a Joksimović je rekla da su „pažljivo sagledani strateški prioriteti u tim oblastima” i da su se odlučili za „one čijom će realizacijom biti osiguran razvoj kapitalne infrastrukture i doprineti realizaciji ključnih razvojnih investicija u različitim delovima Srbije kao i njeno povezivanje sa susednim tržištima”.

Ona je dodala da su svi predlozi za pripremu projekata iz oblasti energetike i saobraćaja u skladu sa Agendom povezivanja, koja značajno doprinosi socio-ekonomskom razvoju i jačanju privredne saradnje regionu.

Iz oblasti transporta predložena je priprema projekata koji imaju veliki strateški značaj za Srbiju, a odnose se na rekonstrukciju i modernizaciju železničkih deonica Stalać–Kraljevo-Rudnica i Doljevac-Merdare, kao i nastavak izgradnje autoputa Niš-Merdare, deonica Pločnik-Merdare, precizirala je Joksimović.

Upravni odbor Investicionog okvira za zapadni Balkan u decembru će doneti zvaničnu odluku o tome koji predlozi će biti podržani.

Izvor: Danas, 18.08.2020.
Naslov: Redakcija