Zastava Bosne i Hercegovine

APR: Objavljen Godišnji izveštaj o poslovanju privrede u 2022. godini


Agencija za privredne registre danas je objavila publikaciju “Godišnji izveštaj o poslovanju privrede u 2022. godini”, koja sadrži analizu uspešnosti poslovanja i finansijskog položaja za 108.856 privrednih društava, kao i za 1.508 ustanova i 113.643 preduzetnika.

Godišnji izveštaj je sačinjen na osnovu preliminarne zbirne obrade podataka iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja i statističkih izveštaja za 2022. godinu, koji su uneti u bazu za statističke potrebe, a osnovni trendovi su sagledani prema konačnim zbirno obrađenim podacima iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja i statističkih izveštaja za 2021. godinu.

Pored analize privrednih kretanja na ukupnom nivou, poseban osvrt je dat sa aspekta koncentracije finansijskih performansi prema sektorima i veličini privrednih društava, a prikazana je i analiza poslovanja određenih segmenata privrednih društava - javnih preduzeća i privrednih društava u stečaju i likvidaciji.

Rast profitabilnosti privrede tokom 2022. godine praćen je uvećanjem finansijskih kapaciteta i broja zaposlenih, ali i nešto većim nivoom zaduženosti i kumuliranog gubitka. Kratak osvrt na poslovanje privrede možete pročitati ovde.

Godišnji izveštaj o poslovanju privrede u 2022. godini, sa pratećom prezentacijom “Poslovanje privrede u 2022. godini” objavljeni su u odeljku Registri/ Finansijski izveštaji/ Publikacije/ Godišnji izveštaji o poslovanju pravnih lica, preduzetnika i ekonomskih celina.


Izvor: Vebsajt APR, 19.07.2023.
Naslov: Redakcija