Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NAKNADE ŠTETE NA VOZILIMA KOJA SU OŠTEĆENA U GRČKOJ: Štete pokriva samo kasko osiguranje, dok polisa osiguranja od auto-odgovornosti, koju vlasnici vozila plaćaju prilikom svake registracije automobila, ne pokriva ovakvu vrstu štete. Potvrde o šteti na vozilima mogu da dobiju u policijskoj stanici u mestu Agios Nikolaos. Potrebno je napraviti fotografije vozila sa oštećenjima


Štete koje su automobilima naših državljana na letovanju u Grčkoj načinile obilne kiše, poplava i odroni zemljišta pokrivene su samo polisom kasko osiguranja. Obična, "regularna" polisa osiguranja od auto-odgovornosti, koju vlasnici vozila plaćaju prilikom svake registracije automobila, ne pokriva ovakvu vrstu štete.

Da bi prijavili štetu na svom vozilu, naši turisti trebalo bi da, dok su još u Grčkoj, uzmu potvrdu o nastalim oštećenjima, koju izdaje tamošnja policijska stanica.

Generalni konzulat Srbije u Solunu saopštio je da svi srpski državljani čija su vozila oštećena u poplavama na Halkidikiju potvrde o šteti na vozilima mogu dobiti u policijskoj stanici u mestu Agios Nikolaos. Potrebno je napraviti fotografije vozila sa oštećenjima.

- Ovo su nužne pretpostavke za dalji postupak naplate štete na vozilima. Svakako, taj postupak će zavisiti i od vrste osiguranja, u vezi sa čime je neophodno kontaktirati sa osiguravajućom kućom u Srbiji - navodi se, i dodaje da se u slučaju isticanja dodatnih zahteva građani mogu obratiti Generalnom konzulatu u Solunu.

Situacija u Grčkoj se smiruje i zasad nije bilo otkazivanja već prodatih aranžmana za Grčku. Ali kako objašnjava Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija, sada treba videti kako da se reši problem sa smeštajnim jedinicama koje su rasprodate a bile su poplavljene. "To će biti rešeno alternativnim smeštajem, pa je zato bitno da putnici budu u kontaktu sa agencijama. Ne bi trebalo da dobiju lošiji smeštaj od onog koji su uplatili, ali je to i veliki problem za agencije, jer je sada špic sezone i gotovo da je sve popunjeno", kaže Seničić.

Izvor: Vebsajt Novosti, D. I. K., 18.07.2017.
Naslov: Redakcija