Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO TRGOVINE, TURIZMA I TELEKOMUNIKACIJA: BEZ ZABRANE PUTOVANJA U TURSKU


Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i turističkih agencija saglasili su se na sastanku održanom 19. jula 2016. godine da nema razloga niti potrebe da se srpskim turistima zabrani odlazak u Tursku.

Konstatovali su, naime, da letovanje srpskih turista u Turskoj protiče bez problema, i da nije bilo otkazivanja aranžmana.

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Renata Pindžo, rekla je da je na sastanku sa organiztarima putovanja, odnosno nosiocima čarter letova zaključeno da se avio-saobraćaj ka Turskoj odvija regularno, da nije bilo otkazivanja letova nijednog avio prevoznika, kao i ni aranžmana.

"Razmatrali smo novonastalu situaciju i sa turističkim agencijama i naši turisti su mahom u regiji Antalije tako da agencije tamo imaju svoje predstavnike. Letnja turistička sezona u Turskoj se odvija nesmetano", rekla je Pindžo.

Ona je naglasila da su agencije u ovoj situaciji pokazale profesionalnost u radu i da ulažu maksimalne napore da izađu u susret putnicima koji su 16. i 17. jula 2016. godine otkazali putovanja za Tursku.

Kako je navela, agencije im nude alternativna rešenja, pomeranje rokova ili lokacija.

Pindžo je navela i da Vlada Republike Srbije nije donela formalnu odluku o zabrani putovanja naših građana u Tursku, te da se u takvoj situaciji poštuje zakonska regulativa koje se inače primenjuje, odnosno da važe opšti uslovi putovanja.

"Nadamo se da će do kraja letnje sezone sve proteći mirno i da neće biti dogđaja koji mogu ugroziti boravak naših građana u Turskoj", rekla je ona.

Pindžo kaže da će predstavnici Ministarstva i dalje biti u kontaktu sa turističkim agencijama i pratiti situaciju, kao i da postoji i dežurni telefon na koji putnici mogu da se jave ako imaju neki problem.

Potpredsednik UO Jute, Milan Lainović, rekao je da za sada nema nikakvih problema u letovalištima, da je u regiji Antalije situacija mirna, i da je vrlo mali broj putnika otkazao letovanje, kao i da su avio linije ka Turskoj redovne.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 19.07.2016.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija